Skriv en vårnovell som till det yttre handlar om våren men som i själva verket handlar om en människas pånyttfödelse. Du kan skriva om dig själv, något annan eller hitta på helt fritt
Vad en kortnovell bör innehålla, tips:
- Tänk på att en novell bör innehålla minst en konflikt som bör presenteras så tidigt som möjligt i inledning.
- Därefter följer en fördjupning av konflikten och huvudpersonen.
- På det stegring av konflikten, en vändning och på den ett kort slut.
- Glöm inte bort person- och miljögestaltning!
Skriv en vårnovell, övning:
Använd våren som en metafor. Glöm inte bort konflikten, hindren, att din huvudperson ska ha utvecklats under berättelsens gång, persongestaltningen, dialogen och allt annat som hör en novell till. Högst 12 000 tecken inklusive mellanslag, du kan använda den här teckenräknaren om du inte har det i din ordbehandlingsprogram.
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Blogginlägget 7 tips på hur du skriver en novell, gör övningarna Skriv en spännande novell och Skriv en fem minuters novell.