Skriv en fem minuters novell är skrivövningen för dig som har problem med att skriva. Har du svårt att få igång ditt skrivande? En kort novell kan sätta igång dig. Den ska innehålla en konflikt och en huvudperson. Slutet får gärna vara öppet.
Se min video
Titta gärna på min video ” 7 tips hur du skriver en novell” innan du gör övningen.
Skriv en fem minuters novell, övning:
Exempel på teman är kärlek, sorg, glädje, hat eller kontraster. Sätt en klocka, mobil eller annat på fem minuter och börja. Dela gärna med dig av vad du åstadkommit i en kommentar.
Del med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också övningarna
Skriv en novell om saknad, Skriv en sommarnovell, Skriv en vårnovell, Skriv en spännande novell, Skriv en kortnovell, Skriv en fantasifull och skruvad prosatext och läs 7 tips på hur du skriver en novell.