Hoppa till innehåll

Skriv rimmad dikt om våfflor

Skriv rimmad dikt om våfflor

Skriv rimmad dikt om våfflor är en förhoppningsvis en kul skrivövning för dig som gillar att rimma eller som vill testa på.

Kolla in videon

Innan du gör övning rekommenderar jag dig att se min video om rimflätning.

Om rimflätning

Rimflätning är en skrivteknik som kan användas för att skapa poetiska och rytmiska effekter i en dikt. Genom att använda den kan du addera en extra dimension till din dikt och göra den mer intressant och tilltalande för läsaren. Den hjälper också till att skapa en enhetlig struktur i dikten och kan bidra till att förstärka dess tematiska budskap. Om du gillar att rimma eller vill experimentera med olika poetiska former kan rimflätning vara ett spännande verktyg att använda i dina skrivövningar.

Skriv rimmad dikt om våfflor, övning:

Övning

Skriv en rimmad dikt om din kärlek till eller avsky för våfflor, Högst fem verser med sex rader i varje. Rimflätning ababab i varje vers.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Fler skrivövningar

Gör också övningarna

Skriv en rimmad skräckdikt, Skriv en kärleksdikt som rimmar, Skriv en höstdikt och lyssna på poddavsnittet Julklappsrim och rimmad dikt.

Skriv rimmad dikt om våfflor är en skrivövning.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×