Hoppa till innehåll

Min livmoder och äggstock bortopererad

Min livmoder och äggstock bortopererad

Min livmoder och äggstock bortopererad. Torsdagen den 10 januari opererades min livmoder, ena äggstock och äggledare bort på Södertälje sjukhus.

Meningen var att bara livmodern skulle väck men när de tog bort den såg de att ena äggstocken haft det så trångt att den tillbakabildats och såg missfärgad ut. Äggstocken och äggledaren fick en timme på sig att ta sig, men den ville inte kvickna till så kirurgen tog den nu för att bespara mig ännu en operation inom kort tid.

Smärtfri

Det hela gick bra och jag behövde bara en påse blod innan jag kunde skickas upp på avdelningen. Smärtlindringen, epiduralbedövning, fungerade klockrent de 48 timmar jag hade den. Jag har inte varit så smärtfri på många år.

Fick allergiframkallande mat

Sjukhusmat

Värre var det med maten. Hade jag ätit allt undersköterskorna gav mig hade jag haft ständiga allergiattacker och det trots att det tydligt stod på locket på tallriken vad jag inte kan äta. Dessutom fanns det nästan ingen frukost för mig som inte tål lactos och animaliskt protein.

Personalen gjorde sitt bästa

Personalen var toppen och gjorde sitt bästa med de resurser dom har. Fast det kändes otryggt när nattpersonalen inte kunde sköta maskinen till epiduralbedövningen. Jag fick tala om att den gick på batteri och måste kopplas från och till elen o.s.v.

Sjukhuspersonalen

Jag fick komma hem i måndags, 14 januari, satte mig vi datorn på tisdagen och besvarade några akuta mail och idag kan jag äntligen sitta en längre stund. Som tur är har jag en underbar fru, Tuulikki, som pysslar om mig, lagar mat, duschar mig och hjälper till med allt jag inte klarar själv.

Snabb återhämtning

Sammanfattningsvis så har allt gått betydligt bättre än jag trott, inga hemska smärtor eller trötthet, och några tecken på depression har jag ännu inte känt. Och jag verkar komma fortare tillbaka till arbetet än jag vågat hoppas.

Läs också

Läsa

Mitt blogginlägg Lida av endometrios utan att veta, , Inskriven inför hysterektomi, Min livmoder och äggstock bortopererad och Jag är inte min livmoder.

Fler blogginlägg

Min livmoder och äggstock bortopererad är ett blogginlägg.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer till “Min livmoder och äggstock bortopererad”

  1. Märkligt att folk som har som yrke att laga mat, inte kan fixa olika allergier. Själv kan jag äta allt, men vet att flera kompisar som noggrant begärt laktos- eller glutenfritt ofta får fel och inte kan äta.

    Skönt att du mår bra. Passa på att njuta av sysslolösheten!

Iréne Svensson Räisänen
×