Två diktsamlingar av ett manus

Två diktsamlingar av ett manus ska det bli av det som jag skickat till ett par förlag. Jag har fått fin respons men att det är lite väl spretigt. En förläggare som jag pratat med i telefon ett par gånger föreslog att jag skulle dela upp manuset i två. Ingen dum idé alls.

Medelhavsdikterna blir en bok

Mina dikter om flykten över Medelhavet är starka. Fast de bör sluta med ett någon form av hopp om läsaren ska orka med, sa en annan förläggare. Själv tycker jag att det blir en för kort diktsamling med bara dessa dikter så jag har bestämt mig för att skriva några till. Och då gärna med ett ljus i tunneln. Hur nu det ska gå till. Vägen över Medelhavet pågår fortfarande och är farligare än någonsin.

Ge ut själv eller inte?

Bok i en dator

Det kan bli en diktsamling som troligen ett förlag nappar på. Jag har ju redan ett par som är intresserade. Fast jag gillar ju att ge ut mina egna böcker. Får se hur jag känner när den är färdig.

Den andra diktsamlingen

De dikter som är kvar i manuset när jag tagit bort Medelhavsdikterna spretar nog fortfarande en del. Inte så konstigt dådet består av dikter jag skrivit under många år och är publicerade både här och där. Förläggaren som jag pratat med i telefon tyckte om mina metadikter. Hmm… fast jag tror jag ska ge ut det manuset som det är i egen regi. Känns som att jag själv bäst kan göra det rättvisa.

Två diktsamlingar av ett manus, eller?

Hur som helst så är jag upptagen med antologin Revansch 2020 just nu. När den är färdig och utgiven i mars ska jag ta tag i mitt diktmanus och se vad jag vill göra med det. Två diktsamling? Ja, varför inte. Spretar det för mycket då gör man ju klokt i att försöka minska ner det.

Uppdatering:

Jag ber inte om ursäkt pocket

Den första diktsamlingen utan medelhavsdikterna är ”Jag ber inte om ursäkt”.

I skuggan av sanningen omslag

Andra diktsamlingen ”I skuggan av sanningen”, som inleds med dessa dikter, vann Virens förlags poesimanustävling och kom ut i januari 2021. Den består av ytterligare två delar, en om klimatet och en om pandemin, och  kom ut den 28 januari 2021. Boken finns att köpa hos direkt från mig. Beställ här!

Läs också

Läsa

Läs också Mina böcker, blogginläggen Välja titel till min diktsamling, Ge ut en novellsamling, Satt punkt i min roman och titta på videorna Jag ber inte om ursäkt och I skuggan av sanningen.

Fler blogginlägg

Två diktsamlingar av ett manus är ett blogginlägg.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa