Vulkans service är under all kritik

Vulkans service är under all kritik

Uppdaterad 16 november 2022

Vulkans service är under all kritik. En av SkrivarSidans medlemmar råkade nyligen ut för att bli uppringd och avstängd från Vulkan. Varför? Jo, han hade beställt ett exemplar med hård pärm av sin upplagda bok på Vulkan. När Vulkan ringde meddelade de att de inte kan trycka böcker med hård pärm som innehåller fler än 250 sidor. Ryggen klarar inte att hålla ihop fler.

Tryckeriet håller inte måttet

SkrivarSidans medlem sa då åt den som ringde att Vulkan borde använda ett annat tryckeri som klarar av att trycka böcker som hans med hård pärm. (Vilket dom flesta tryckerier klarar, anser jag.)

Avstängda konton och hot

En helt rimlig reaktion, skulle nog de flesta tycka. Det gjorde tydligen inte de på Vulkan. En av de högre bossarna på Vulkan ringde strax därefter upp vår medlem. Han sa att Vulkan inte längre ville ha med honom att göra. Att hans konto skulle avslutas, och om Vulkan någonsin igen blev kontaktade skulle de ta det som ett hot och ta till rättsliga åtgärder.

för långa leveranstider

Vulkan tjänar pengar på den dröm många har: Att få hålla sin egen bok i handen. Inget fel i det men det innebär inte att det är rätt att de har orimligt långa leveranstider. Att beställningar allt för ofta går upp i rök, att böckerna när de väl anländer innehåller fel på fel. Fel som inte beror på kunden utan tryckeriet och/eller Vulkan.

Servicen håller inte måttet

SkrivarSidans förlag blev vi glada då Vulkan startade och vi kunde ge ut våra antologier via dem. Tyvärr har det visat sig att deras produkter och service inte håller måttet. Ett utmärkt alternativ till Vulkan är Publit och Lulu.com.

Vulkans service är under all kritik, uppdatering:

Det här inlägget skrev jag i mars 2010. Lång tid har gått och jag vet att idag, november 2020, har Vulkan fler nöjda kunder än tidigare. Men fortfarande råkar en del kunder ut för det jag skriver om här ovanför. Vilket gör att jag fortfarande inte kan rekommendera Vulkan till den som frågar mig. Och än idag har jag inte fått ett öre för den antologi SkrivarSidans förlag lät trycka upp via Vulkan.

Läs också Att leta och hitta passande bokförlag, Ge ut själv eller bli utgiven?, Ge ut böcker en mänsklig rättighet? och lyssna på poddavsnittet Är du poet om du är utgiven på eget förlag?

Fler blogginlägg

Vulkans service är under all kritik ÄR ETT BLOGGINLÄGG.

7 reaktioner på ”Vulkans service är under all kritik”

 1. Skamligt enligt min mening. Jag har beställt en bok som en vän har gett ut på Vulkan…fick vänta jätte länge och när den väl kom så innehöll den väldigt många fel… Jag tycker det är förnedrande mot författarna!
  Dags för en bojkott kanske???

 2. imse: Jag har hört många berätta om liknande erfarenheter som du. Dessutom har allt för många som beställt vår medlemsantologi råkat ut förseningar, tomma böcker osv.

  Vi på SkrivarSidan kommer inte att använda oss av Vulkan igen och jag rekommenderar Lulu istället för Vulkan till dom som frågar om råd.

 3. Hej Iréne!

  Vet du hur mycket pengar man kan tjäna på sina alster via Lulu?
  Får man bara den lilla summan (revenue) som läggs på varje bok,
  eller får man en del av vad ens bok kostar också?

  Oj, vilken rörig fråga detta blev…
  Hoppas det blev någorlunda begripligt!
  // Wildcat

 4. Tack för att någon äntligen har öppnat munnen om det här. Första gången jag använde mig utav vulkan var de oerhört bra. Andra gången var under all kritik. Böcker var försenade, ett flertal gånger var jag tjata mig till att få de saker jag faktiskt betalat för. Det är en sida jag inte kommer använda mig utav igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen