Film: Transamerica


Transamerica av Duncan Tucker handlar om Bree, som är transsexuell och ska göra det slutliga operationen om en vecka. Hon berättar för sin terapeut att hon fått ett samtal från en kille som söker sin pappa med samma namn Bree haft som man. Terapeuten säger att hon inte kan skriva under dokumentet som krävs för att operationen ska genomföras om Bree inte söker upp sin son och försonas med sitt förflutna som man.

Transamerica är en varm, kärleksfull och innerlig dramakomedi. En del pekpinnar slipper igenom, men inte fler att det stör helhetsintrycket. Dialogen haltar också på en del ställen men det står jag också ut med.

Felicity Huffman skådespel är trovärdigt och jag önskar att hon hade fått en Oscar. Filmen hade behövt det för att få draghjälp. Transamerica är en smal film som troligen inte kommer att få så många tittare som den är värd.

Själv så ville jag att filmen aldrig skulle ta slut. Vilket sällan händer. Och om jag jämför med Brokeback Mountain så föredrar jag definitivt Transamerica för den berör mig. Det blir fyra starka plus.

Fler bloggar om Film och Recensioner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest