Film: Varg

Manus: Kerstin Ekman
Regi: Daniel Alfredson
Skådespelare:
Peter Stormare
Robin Lundberg
Marie Delleskog
Rolf Degerlund
Inga Sarri
Svante Martin

”Varg” är en film som du bör se som tycker att varg alltid ska vara fridlyst. Eller du som har svårt att ta ställning i den inflammerade debatten om skyddsjakt på varg. Du kommer garanterat att ha valt sida när filmen är slut.

Egentligen borde inte intrigen hålla för en hel film och det gör den kanske inte heller då den är ovanligt kort med dagens mått – endast 1 timme och 35 minuter. Men jag hade inte tråkigt en sekund av denna vackert filmade och välspelade. Jag är övertygad om att den kommer att nomineras för och få mängder av guldbaggar i början av nästa år.

Vad den handlar om tänker jag inte skriva mer om för att inte förstöra för dig. Du som vill se snygga fjällvyer får ditt lystmäte liksom du som vill se Peter Stormare äntligen göra en huvudroll. Han saknas inte på många filmrutor och gör sitt jobb som den verkligt duktiga skådespelare han är. Och när han inte är med är Robin Lundberg där och gör ett bra jobb för att vara ung och ny i branschen.

Sammanfattningsvis så är ”Varg” en svensk western, både iskall och varm, men hela tiden med mycket hjärta. Jag ger med glädje 4 plus till ”Varg”.

[tags]film, recension, recensioner, filmrecension, Varg, Peter Stormare, bio, Kerstin Ekman,Daniel Alfredson [/tags] och på Intressant

1 tanke på “Film: Varg”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest