Skriv med versmåttet tanka är en skrivövning med ett skrivtips. Du får träna på det japanska gamla versmåttet som består av fem rader, 31 onji eller stavelser. Dikten ska inte rimma.
Tanka
En tanka bör uttrycka en känsla, inledas med en haiku och de två sista rader bör innehålla en reflektion över den.
Skriv med versmåttet tanka, övning:
Skriv en tanka om höstlöv, dimma, fattigdom, klimatkrisen eller pandemier.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Gör också övningarna
Skrivövningarna Versmåtten haiku och senryu och gör övningarna, Skriv en tanka, Blankvers, Fornyrdislag, Skriv en fredsdikt, Skriv en hösttanka , Skriv en haiku eller tanka och se videon Versmåttet tanka.