Skriv en dikt om december

Skriv en dikt om december är en skrivövning. Träna på att dikta utan att rimma och undvika vissa vanliga ord. Lär dig att använda synonymer och metaforer.

December är en månad som fylls med förväntan och avslutningar. Det är den sista månaden på året, då vi närmar oss slutet på en cykel och förbereder oss för ett nytt kapitel i våra liv. Det är en tid då jag och kanske du reflekterar över året som har gått och sätter upp mål och förhoppningar inför det kommande året.

Julklockor

En av de mest framträdande händelserna i december är julen för oss kristna. Det är en tid då vi samlas med våra nära och kära för att fira och sprida glädje. Hemmen och gatorna pryds av vackra ljusdekorationer och julgranar, medan doften av julmat och bakverk fyller luften. Julklappar och julfirande skapar en atmosfär av generositet och kärlek.

December är också månaden då vi firar det nya året. Klockan slår tolv på nyårsafton och vi välkomnar det kommande året med festligheter och fyrverkerier. Det är en tid för att fira och göra löften om förändring och framsteg.

Skriv en dikt om december, övning:

Övning

Skriv en orimmad dikt om advent eller december utan att använda orden advent, december, jul, snö, vinter, ljus, mörkt, lucia, tomte och alla böjningar på dessa. Högst tre strofer med fem rader i varje.

Dela med dig

Dela

Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.

Mina dikter Första advent, Adventstid, Adventshaiku och gör övningarna Skriv en rimmad adventsdikt, Skriv en adventsdikt och Skriv en luciadikt.

Fler skrivövningar

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

3 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa