Skriv en dikt om december är en skrivövning. Träna på att dikta utan att rimma och undvika vissa vanliga ord. Lär dig att använda synonymer och metaforer.
December är en månad som fylls med förväntan och avslutningar. Det är den sista månaden på året, då vi närmar oss slutet på en cykel och förbereder oss för ett nytt kapitel i våra liv. Det är en tid då jag och kanske du reflekterar över året som har gått och sätter upp mål och förhoppningar inför det kommande året.
En av de mest framträdande händelserna i december är julen för oss kristna. Det är en tid då vi samlas med våra nära och kära för att fira och sprida glädje. Hemmen och gatorna pryds av vackra ljusdekorationer och julgranar, medan doften av julmat och bakverk fyller luften. Julklappar och julfirande skapar en atmosfär av generositet och kärlek.
December är också månaden då vi firar det nya året. Klockan slår tolv på nyårsafton och vi välkomnar det kommande året med festligheter och fyrverkerier. Det är en tid för att fira och göra löften om förändring och framsteg.
Skriv en dikt om december, övning:
Skriv en orimmad dikt om advent eller december utan att använda orden advent, december, jul, snö, vinter, ljus, mörkt, lucia, tomte och alla böjningar på dessa. Högst tre strofer med fem rader i varje.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Mina dikter Första advent, Adventstid, Adventshaiku och gör övningarna Skriv en rimmad adventsdikt, Skriv en adventsdikt och Skriv en luciadikt.
Fler skrivövningar
JOLNERS TID ÄR ÄNTLIGEN KOMMEN.
VINTERGUDINNAN SPRIDER SIN VITHET
ÖVER LAND OCH VATTEN.
FÄDRENS HÖGTID SKA FIRAS!
Jolner är ett annat namn för Oden, om jag minns rätt. Men varför bara versaler?
Jag tyckte det blev bättre så!