Skriv ett satiriskt epigram är en skrivövning. Epigram är en kort, oftast rimmad dikt, med en satirisk vändning på sista raden. Ofta skrivet över en person, historiskt skeende eller viktig händelse.
Exempel epigram
Att vitt och brett och lärt med kritisk recension
En usel auktors verk i sanningsdagern ställa,
Det är att fälla
En tätting med kanon.
© Anna Maria Lenngren
Skriv ett satiriskt epigram, övning:
Skriv ett rimmat eller orimmat epigram på högst sex rader om en politiker, bloggning, såpor, piratkopiering, påsken eller våren. Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar.
Dela med dig
Dela gärna med dig av ditt övande i en kommentar. Blir det lång räcker det med ett utdrag.
Läs också
Testa olika versmått på samma dikt, Skriv en limerick, Skriv en kärlekssonett och Blankvers.