Jag tillhör dom som har fått hög kolesterol i arv av mina förfäder. Eftersom jag inte haft högt blodtryck och inte rökt så har jag inte behövt äta medicin för att sänka den. Men för 14 dagar sen fick jag veta att jag hade 8,9 mot tidigare 6,5, normalvärdet är 5,0.

Det tråkiga är att jag inte kan få ner värdet med hjälp av mindre fett i maten och mer kondition. Jag har ätit fettsnålt (äter inte kött men fisk med mycket grönt och frukt) i ca 25 år och motionerar regelbundet. Då återstod endast att sluta med godis och kaffebröd.

Så nu har jag inte ätit choklad eller minsta kaka på två veckor. Till kaffet tar jag russin och så äter jag ännu mer frukt än tidigare. Och det är inte alls svårt att bryta tidigare vanor. Särskilt inte som kläderna börjar hänga lösare om midjan.

Tyvärr tror jag inte det här hjälper utan jag kommer tvingas börja äta blodfettsänkande medicin. Få se vad doktor säger på fredag…

[tags]kolesterol, höga kolesterol, kolesterolvärde, kolesterolprov, blodfetter, blodfettsänkande, äta fettsnålt, sjukdomar, hjärt- och kärlsjukdomar[/tags]och Intressant