Blogga om det min bok handlar om

Blogga om det min bok handlar om

Uppdaterad 3 december 2022

Blogga om det min bok handlar om har jag inte gjort så ofta, nej. Något jag som har en författarblogg borde göra för att förlagen ska tycka om mig. Fast när det gäller min kommande diktsamling går många av dikterna i den att läsa här.

När det gäller min självbiografiska roman har jag bloggat om sexuella övergrepp, självmord, att vara fosterbarn och självmord. Fast inlägget om att det är självisk ta livet av sig har jag tagit bort då jag delvis ändrat åsikt.

Diktsamlingen ”Jag ber inte om ursäkt”

I min diktsamling ”Jag ber inte om ursäkt” skriver jag om sånt som gör mig arg, kärleken och döden och om diktandet. Spretigt, nja det vet jag inte. Alla dikter är noga infogat i fyra olika avdelningar för underlätta både förlag och läsare. De som har läst mina tre tidigare diktsamlingar kommer nog att känns igen sig.

Romanen ”Det ingen ville veta”

Min självbiografiska roman ”Det ingen ville vet” handlar om mitt liv som fosterbarn, att bli utsatt för sexuella övergrepp av min fosterfar, hur vuxenvärlden sviker, att bli utsatt för en gruppvåldtäkt och överleva, att upptäcka att jag är lesbisk, ångest, depression, självmordsförsök och psykiatrins misslyckande. Den handlar också om kärlek, att läka ihop och även om att skriva en bok. Plus en hel del annat som du får veta när du läser den.

Blogga om det min bok handlar om gör jag närmare boksläppet

Jag har kanske inte skött mig exemplarisk med tanke på att två boksläpp närmar sig. Fast jag lovar att jag ska bli bättre. Tanken på en releasefest har också slagit mig men antagligen kommer det inte att bli en för ”Jag ber inte om ursäkt. För romanen hoppas jag att förlaget kommer att slå på trumman ordentligt och fixar en fest jag aldrig ska glömma.

Läs också Jag är ett fosterbarn, Min fosterpappa utnyttjade mig sexuellt och Från första till tredje person.

Fler blogginlägg 

Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 30-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen