Mitt första besök på bokmässan i Göteborg

Mitt första besök på bokmässan i Göteborg var år 1996. I år (2016) är det 20 år sedan. Jag hade fått tre noveller antagna i antologin Novesi. Bokförlaget Bläckfisken som gav ut den bjöd ner mig till bokmässa för en uppläsning. Det kändes stort. Tänk att ett bokförlag ansåg mina noveller så bra att de betalade inträdesbiljetten på bokmässan.

Mild chock

Jag tog tåget ner tillsammans med min fru och vi letade oss fram till mässhallen. Att komma in där en lördag var som en mild chock. Eftersom jag aldrig tidigare varit på ett liknande arrangemang gjorde jag stora ögon när jag såg förlagens montrar. Vi stannade till och lyssnade på författare jag läst och respekterade.

Fick skiva autograf

Autograf

Vi köpte fler böcker vi egentligen hade råd med. Själv vågade jag mig inte fram till författarna som skrivit. Tuulikki, min fru, gick fram och bad dem skriva Till Iréne. Jag stod på avstånd och rodnade blygt. Detsamma gjorde jag när jag en ung tjej efter min uppläsning kom fram och bad om min autograf. Det kändes konstigt och overkligt.

Uppläsningen

Uppläsningen av den novell jag tränat i veckor på att läsa minns jag inte mycket av. Bara att det vara en liten sal och några få personer i publiken. På den tiden var jag ovan att läsa mina texter och så nervös att det inte var roligt. Tack och lov har det ändrat sig. Idag uppskattar jag att få läsa mina texter och berätta om mitt författarskap.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Mitt första besök på bokmässan i Göteborg har jag varit ett par gånger till på mässan då en bok jag medverkat i varit aktuell. Jag har också varit där som skribent för Södertälje Posten. En annorlunda och rätt häftig upplevelse. Nu är det länge sedan jag varit där. Jag bestämde mig för ett par år sedan att jag inte ska åka dit förrän jag medverkar med min nya roman. Hoppas det inte dröjer allt för länge …

Läs också

Läsa

Blogginläggen Utöka istället för att stryka text och Välja titel till min diktsamling.

Mer om mitt skrivande

Mitt första besök på bokmässan i Göteborg är ett blogginlägg.

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa