Poetpodden fyller fem år

Poetpodden fyller fem år

Uppdaterad 22 november 2021

Poetpodden fyller fem år och det firar jag med att lägga upp de tre första avsnitten på YouTube. Ljudkvalitén är så där och jag märker hur osäker jag var då i jämförelse med idag.

När jag skaffade en mikrofon för att kunna läsa in mina egna texter och lägga upp här i bloggen visste jag knappt vad en podd var. Eftersom jag trodde att det skulle bli tråkigt att bara höra mig läsa dikter började jag tänka efter vad jag mer kan. Skriva, och att lära ut att skriva. Så uppstod Poetpodden där jag läser mina egna dikter, ger skrivtips och övningar. Att bjuda in gäster som berättar om sitt diktande och annat som är intressant för oss poeter fanns också med från början.

Hittills 67 avsnitt

Hittills har jag planerat, skrivit manus till, spelat in och redigerat 67 avsnitt. Det kommer att bli fler även om jag just nu har en längre paus för att skriva färdiga min roman.

Spännande poeter

Ett 50-tal poeter har pratat med mig om sitt diktande och/eller fått sina dikter uppdelade. Utöver det så har jag haft lektörer och förläggare som gäster. Även om ljudkvaliten varierat beroende på hur Skype uppfört sig så har det alltid varit givande samtal och intervjuer. I en intervju var ljudet så dåligt att den inte gick att rädda i efterproduktionen. Efterhand skaffade jag bättre inspelningsutrustning och lärde mig också att använda den.

Hitta gäster

I början gick det en hel del tid åt att hitta gäster. De senaste två och halvt åren har de stått på kö och jag har tvingats tacka nej för att jag inte hinner ta med alla. Det har hänt att förlag och agenter hört av sig för att höra om deras poet kan medverka i podden.

Lyssnarsiffrorna har stigit för varje avsnitt

De första avsnitten hade inte särskilt många lyssnare. Vilket inte förvånade mig då poesi är en smal genrer. Men till min glädje började så småningom allt fler hitta Poetpodden. Jag gick nu när jag skriver det här in och tittade på statistiken för podden. Till min förvåning lyssnar flera hundra om dagen fortfarande på podden.

Poetpodden fyller fem år och firar med tre av avsnittet på YouTube

Om jag firar? Jo, med att lägga upp de tre första avsnitten i full längd på YouTube. Beroende på om någon tittar eller inte planerar jag att lägga upp fler avsnitt där. Tittar du in på Poetpoddens YouTube-kanal blir jag glad om du prenumerera och skriver en kommentar.

Nästa år kommer Poetpodden tillbaka med nya avsnitt så ha tålamod mina vänner!

Uppdatering 22 januari 2021: Podden är nedlagt på obestämd tid och avsnittet på YouTube blir inte fler.

Lyssna också på Gammalt och nytt ur 3 års poddande, Om podden och poeten bakom Poetpodden och det sista avsnittet Coronapoesi.

Fler blogginlägg

Poetpodden fyller fem år är ett blogginlägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This
Scroll to Top