Rädslan för kriminella ska inte stoppa utgivning av böcker

Rädslan för kriminella ska inte stoppa utgivning av böcker. Det borde vara en självklar hållning för alla bokförlag. Ska bokförlagen börja slira på den hållningen devalveras tryckfriheten och yttrandefriheten.

Att Brombergs förlag väljer att inte ge ut Ann Törnkvists bok om Södertäljenätverket på grund av rädsla för påtryckningar från kriminella är galet. Förlagets förklaring, att det beror på att författaren strukit ett halvt kapitel efter att ledaren för nätverket vill det, är svår att förstå.

Hotbild

Jag tror att hotbilden mot författaren och förlaget är större än de vill gå ut med. Det är så det fungerar här i Södertälje. Här hotas och tystas vi som inte vill spela efter de kriminellas spelregler.

Nu hoppas jag att det finns andra förlag som kontaktar Törnkvist och gärna ger ut boken. För den behövs. Vi måste granska den kriminella kultur som tar över alltmer av våra gator. Som i sin tur resulterar i fler skjutningar där vanliga samhällsmedborgare drabbas eller riskerar att göra det.

Rädslan för kriminella ska inte stoppa utgivning av böcker

Det finns större förlag än Brombergs som har bättre möjligheter att kunna säkra en utgivning och kunna ge författaren de skydd hon behöver.

Mer i Bloggen

Rädslan för kriminella ska inte stoppa utgivning av böcker är ett blogginlägg.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest

Share This