Hoppa till innehåll
Mardröm
Orden säger stopp
kroppen nej, nej, nej, sluta
döden där mellan

© Iréne Svensson Räisänen (2022-09-26)

Dikten handlar om:

Mardröm

Jag skrev dikten efter ännu en dröm om de sexuella övergrepp och gruppvåldtäkt jag utsattes för som barn och ung. Drömmar som återkommit under hela mitt liv och fortfarande gör det.

AI om att hjälp finns

AI-robot

Att ha upplevt sexuella övergrepp är en mardröm, en traumatisk upplevelse, och det är viktigt att du får rätt stöd och hjälp. Det finns flera organisationer och resurser som kan vara till hjälp för dig:

  1. Rädda Barnen: Rädda Barnen är en organisation som arbetar för att skydda barn från övergrepp och våld. De kan ge dig råd och stöd samt hjälpa dig att komma i kontakt med andra resurser.
  2. Kvinnofridslinjen: Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för kvinnor och tjejer som utsatts för våld eller hot. Du kan ringa dem för att få stöd, råd och hjälp.
  3. Brottsofferjouren: Brottsofferjouren erbjuder stöd och hjälp till brottsoffer och deras närstående. De kan erbjuda juridisk rådgivning, emotionellt stöd och hjälp i kontakten med myndigheter.
  4. Terapi och psykologisk hjälp: Att gå i terapi eller söka stöd från en psykolog kan vara mycket värdefullt för att bearbeta upplevelserna och hantera de känslor som kan komma upp. En professionell terapeut kan hjälpa dig att arbeta igenom trauman och bygga upp en starkare självbild och hälsa.
  5. Stödgrupper: Att delta i en stödgrupp med andra som har upplevt incest kan vara särskilt värdefullt, eftersom det ger möjlighet att dela erfarenheter och få stöd från personer som har liknande erfarenheter. Exempel på stödgrupper är Storasyster och Rise.

Kom ihåg att varje individ och situation är unik, så se till att hitta de resurser och organisationer som bäst passar dina behov. Trots den mardröm du befinner dig i är du är inte ensam, det finns stöd och hjälp att få.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

Min diktsamling Hora, Dåre och Martyr, dikten Drömmen, novellerna i Krigsmålningen, I ett rum på 5:e våningen och Uppvaknandet.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Mardröm är skriven på versmåttet senryu.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×