Onsdag

Dagen mitt i, ja
ingen väg tillbaka nu
framåt som gäller

© Iréne Svensson Räisänen (2023-11-29)

Om dikten Onsdag:

Onsdag

Jag har kommit fram till veckans tredje dag i mitt utforskande av veckodagarna. En dag som lätt försvinner bland de andra samtidigt som det inte längre finns någon återvändo. Vad tycker du om denna dag?

Om veckans tredje dag

En veckodag som finns mitt i veckan och brukar betraktas som den tredje dagen. För många människor det en viktig dag eftersom den markerar att vi lämnar början av veckan bakom oss och närmar oss slutet. Det kan vara en tidpunkt då vi reflekterar över veckan hittills och planerar för resten. Därför kan onsdag kännas både som en lättnad och en motivation att fortsätta framåt.

Tredje dagen

Veckans tredje dag kan också vara förknippad med olika traditioner och händelser. I vissa kulturer är det till exempel vanligt att gå på bio eller delta i andra former av underhållning just på onsdagar. Andra kanske har speciella aktiviteter eller rutiner som de förknippar med den här dagen.

Hur vi uppfattar onsdag kan variera från person till person. Vissa kanske ser den som en helt vanlig arbetsdag medan andra kanske ser fram emot att träffa vänner eller familj på kvällen. Oavsett vad så är onsdag en del av den cykliska naturen i veckan och bidrar till att skapa struktur i våra liv.

Läs också

Läsa

Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa