Dagen mitt i, ja ingen väg tillbaka nu framåt som gäller
© Iréne Svensson Räisänen (2023-11-29)
Om dikten Onsdag:
Jag har kommit fram till veckans tredje dag i mitt utforskande av veckodagarna. En dag som lätt försvinner bland de andra samtidigt som det inte längre finns någon återvändo. Vad tycker du om denna dag?
Om veckans tredje dag
En veckodag som finns mitt i veckan och brukar betraktas som den tredje dagen. För många människor det en viktig dag eftersom den markerar att vi lämnar början av veckan bakom oss och närmar oss slutet. Det kan vara en tidpunkt då vi reflekterar över veckan hittills och planerar för resten. Därför kan onsdag kännas både som en lättnad och en motivation att fortsätta framåt.
Veckans tredje dag kan också vara förknippad med olika traditioner och händelser. I vissa kulturer är det till exempel vanligt att gå på bio eller delta i andra former av underhållning just på onsdagar. Andra kanske har speciella aktiviteter eller rutiner som de förknippar med den här dagen.
Hur vi uppfattar onsdag kan variera från person till person. Vissa kanske ser den som en helt vanlig arbetsdag medan andra kanske ser fram emot att träffa vänner eller familj på kvällen. Oavsett vad så är onsdag en del av den cykliska naturen i veckan och bidrar till att skapa struktur i våra liv.
Läs också
Mina dikter Måndag, Tisdag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag och Vardag.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar