Dag i vilande där nya står på rad stanna tiden nu
© Iréne Svensson Räisänen (2023-11-12)
Om dikten Söndag:
Jag skrev dikten en dag då kommande vecka redan står och knackar på.
Sista dagen i veckan enligt den gregorianska kalendern, som används i många länder runt om i världen. Det är en dag som ofta associeras med vila och avkoppling.
I vissa kulturella traditioner och religiösa sammanhang är den sjunde dagen speciell. Till exempel, inom kristendomen ses veckodagen som den dag då Jesus Kristus uppstod från de döda, och det är en dag då kristna samlas för att be och fira sin tro i kyrkan.
Läs också
Mina dikter Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag och Vardag.
Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar