Lördag

Lördag

Uppdaterad 15 december 2023

Allting kan hända
fest, våldtäkt, dans och kärlek
väntan är över

© Iréne Svensson Räisänen (2023-11-18)

Om dikten Lördag:

Fest

Ännu en dikt där jag utforskar veckodagarna och vad de står för.

En veckodag som ofta väcker glädje och förväntningar hos många människor. Det är den sjätte dagen i veckan enligt den gängse kalendern. För många associeras den med avkoppling och ledighet. Det är en dag då många människor inte behöver arbeta eller gå till skolan, vilket ger möjlighet till att göra saker man tycker om eller spendera tid med nära och kära.

Umgås

En vanlig tradition är att delta i festligheter och sociala aktiviteter. Det kan vara allt från att gå på middag eller fest, till att delta i olika sportevenemang, konserter eller andra kulturella evenemang. Många människor njuter också av att ägna sig åt hobbyer eller intressen, såsom att läsa en bok, ta en promenad i naturen eller utöva en sport.

Lördag en dag då många människor har möjlighet att ta sig tid för att göra saker som de kanske inte hinner med under veckan. Det kan vara att ta hand om hemmet, göra inköp eller ge sig ut på utflykter och upptäcka nya platser.

Läs också

Läsa

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Lördag är skriven på versmåttet senryu.


Författare

  • Iréne Svensson Räisänen

    Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden. Dessutom gör jag hemsidor och bloggar till författare/poeter.

2 reaktioner på ”Lördag”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Iréne Svensson Räisänen
Rulla till toppen