Måndag

En ny chans, omstart 
ekorrhjulet snurrar på
detta är livet

© Iréne Svensson Räisänen (2023-11-20)

Om dikten Måndag:

Hund med en kopp kaffe

Jag har tagit mig för att skriva en senryu om vad veckodagarna är för mig. Dagen som startar arbetsveckan kan antingen vara en chans till något nytt eller tvärtom en plågsam början på en räcka dagar som aldrig vill ta slut.

Måndagar anses ofta vara en av de mest utmanande dagarna för många människor. Efter en avkopplande helg kan det vara svårt att komma tillbaka till arbetslivet. Det brukar också vara dagen då vi måste återgå till våra rutiner och åtaganden.

Hund sm håller en kaffemugg

För vissa människor innebär dagen en ny start och möjligheten att sätta nya mål och planera veckan framåt. Det kan vara en tid för att organisera arbetsuppgifter, sätta deadlines och skapa en lista över prioriteringar. Genom att fokusera på att börja veckan produktivt kan det vara en dag att ta itu med utmaningar och ta fram nya idéer.

För andra människor kan måndagen vara lite mer överväldigande. Det kan vara svårt att ställa om från helgens avkoppling och komma in i arbetsrytmen igen. Det kan vara en dag med mycket att göra och möten att delta i. Att hitta motivation och energi kan vara en utmaning, men det kan vara till hjälp att påminna sig själv om varför du gör det du gör och vilka långsiktiga mål du har.

Läs också

Läsa

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Måndag är skriven på versmåttet senryu.


Iréne Svensson Räisänen
Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen

Upptäck mer från Iréne Svensson Räisänen

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa