Hoppa till innehåll
Sommarjuni
Midsommarblomster
smak av smultron, grilloset
från ljus till mörker

© Iréne Svensson Räisänen (2024-06-13)

Om dikten Sommarjuni:

Sol

En haiku om det kalla och regniga vädret i juni 2024. Efter den varma och soliga maj känns det som att det är höst igen. ”Sommaren är kort…”

AI om sommarväder

AI-robot

Sommarväder avser de väderförhållanden som typiskt upplevs under sommarmånaderna i en viss region. Det innefattar flera faktorer, såsom temperatur, nederbörd, luftfuktighet och vindförhållanden. Här är några generella egenskaper som förknippas med sommarväder:

  1. Högre temperaturer: Sommaren är vanligtvis den varmaste årstiden, med dagliga högsta temperaturer som kan variera från behagligt varmt till mycket hett beroende på geografisk plats.
  2. Mer sol: Sommarmånaderna kännetecknas ofta av fler soltimmar och längre dagar, eftersom solen står högre på himlen och dagarna är längre.
  3. Regn och åska: I många regioner är sommarväder också förknippat med ökade regnmängder och åskväder, särskilt på eftermiddagarna.
  4. Hög luftfuktighet: I vissa områden kan sommarvädret innebära hög luftfuktighet, vilket kan göra att det känns ännu varmare än vad termometern visar.
  5. Växlande väder: Sommarväder kan vara mycket varierande med plötsliga förändringar, som snabba skurar eller åskväder följt av klar himmel och sol.
Sol och en termometer

Specifika egenskaper av sommarväder kan variera beroende på den exakta platsen och klimatet i regionen. Till exempel, sommarvädret i Skandinavien är ofta milt med dagstemperaturer mellan 20-25°C, medan det i tropiska regioner kan vara mycket varmare och mer fuktigt.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Läs också

Läsa

När du läst ”Sommarjuni” kan du fortsätta med dikterna Juni, Junimorgon, Juniljuset, Himlens seglare, Midsommarljuset, Sommarens längd, Sista juni, Juniminnen gör övningarna Gestalta sommarmånaden juni, Skriv en haiku om juni och läs min samling sommardikter.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar


Sommarjuni är en haiku.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×