Våldsdåd under prideparaden i Jerusalem

Igår, 30 juli, gick pridetåget genom Jerusalems gator. Flator och bögar paraderade sida vid sida oavsett om dom var palestinier eller judar. Jag har själv sett kärlek och gemensam kamp utplåna dom flesta skillnader mellan folk. Och jag har alltid trott att det är den enda vägen att gå. Att palestinier och judar måste lära sig leva tillsammans utan murar och krav på hämnd.

Även om dom ca 5 000 deltagarna i paraden samsades oavsett religion så var det inte lika lugnt vid sidan av tåget. En ultrareligiös jude anföll deltagarna i paraden och knivhögg två kvinnor och en man. Uppemot 1 000 motdemonstranter slängde flaskor med urin och andra föremål på dom som gick i tåget.

Egentligen skulle WorldPride ha varit i Jerusalem i år men är pga det spända politiska läget uppskjutet till nästa år.

Källa: Corky och Jerusalem Post

4 tankar på “Våldsdåd under prideparaden i Jerusalem”

 1. Otroligt.

  ”En ultrareligiös jude anföll deltagarna i paraden och knivhögg två kvinnor och en man. Uppemot 1 000 motdemonstranter slängde flaskor med urin och andra föremål på dom som gick i tåget.”
  Jag trodde inte religiösa sysslade med dito.

  Annica

  Svara
 2. Onekligen vansinnigt. Jag tror att det finns galningar i alla grupper.

  Man får inte heller tappa perspektivet. Jag tycker det är modigt att arrangera en sådan här parad i en stad med en stor andel ortodox befolkning från de tre religionerna, trots att den är fokuspunkten för så många religiösa, för vilka homosexualitet är en ”synd”. Det är ett tecken på styrkan i Israels demokrati.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest