Det är svårt att förstå att dom som är fattigast ska betala mest i skatt. Dom flesta förtidspensionärerna är relativt unga och har låga pensioner. Ändå är behoven desamma som hos andra i samma ålder. Plus kostnader för mediciner och rehabilitering.

Detsamma gäller ålderspensionärer som brukar få allt större utgifter pga av att sjukdomarna ökar med åldern. Kostnaderna i övrigt är i stort detsamma som när dom arbetade men from januari i år betalar dom mer i skatt än dom som fortfarande arbetar.

Var i ligger rättvisan i det? Har man haft turen och har hälsan i behåll och ett arbete får man ett skatteavdrag, jobbavdrag. Men har man otur med sina gener och är sjuklig straffas man och får bara högre avgifter för hyreshöjningar, sjukvård, kollektivtrafik, TV-licensen mm.

Och så en liten höjning av pensionen som är lika med 70 kr för den som hade ca 5 500 kr/mån. Gissa om den äts upp flera gånger om av alla kostnader som stiger. Va? Har ingen en så låg pension? Tyvärr är det många som har det eller ännu lägre. Men dom får ju skylla sig själv som är sjuka eller gamla nog att inte längre kunna/behöva arbeta.

Fler bloggar om rättvisa, skattesänkning, skatter, jobbavdrag, politik och på Intressant.