Privat vård i Södertälje, nej tack!

Det finns förslag om att all vård i Södertälje, Nykvarn och Järna ska privatiseras. Gud hjälpe oss Södertäljebor, säger jag. Ingen form av vård ska drivas med vinstsyfte. Varför? Jo, för kravet på vinst alltid går före patienternas bästa. För att gå med vinst, eller för att öka den, görs nedskärningar av personal och nödvändiga investeringar får vänta. Det vet varje företagare. Och färre händer är inte vad vården behöver.

Dessutom kommer det i förlängningen betyda att dom som behöver vård måste skaffa försäkringar som täcker kostnaden för den hjälp dom behöver. Det skulle med andra ord bli som i USA, rika skaffar försäkringar och köper sig förtur till bra vård. Dom av oss som inte har råd med försäkringen får sämre vård, om vi får någon alls.

Är det så vi södertäljebor vill ha det? Vill vi att plånboken ska styra om vi ska få vård, vilken vård vi får, när och var? Om inte är det hög tid att höja rösten och protestera. Och du, tänk inte bara på dig själv utan också på dom som tvingas lita på oss andra för att ha rätt till bra fungerande vård!

[tags]Södertälje, privatisering, privatiseringar, vård, sjukvård, politik, samhälle, sjukförsäkringar, försäkringar, privata försäkringar, välfärd[/tags] och på Intressant

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest