Hoppa till innehåll
Höstdepression
September har klätt sig
i sockervaddsdimma
som för att mildra
det höströda
dämpa färgexplosionen
– oktober väntar dödbrun bakom hörnet

© Iréne Svensson Räisänen (2017-09-07)

Om dikten

Kvinna som gråter

En av flera dikter som jag skrivit om årstidsbunden depression, som för mig infinner sig i mars och oktober.

Läs också

Läsa

Mina dikter Årstidsbunden depression, Marskatten, Vågskålen, Skiftet, Höstblues, I slutet på mars och titt på min diktvideo Höstblues.

Fler av mina dikter
Mina diktsamlingar

Höstdepression är en obunden dikt om årstidsbunden depression.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer till “Höstdepression”

  1. Iréne Svensson Räisänen

    Jag tycker också om färgerna och den klara luften. Men det hjälper inte för jag stannar nästan upp och går alltmer på sparlåga för var dag i oktober. Men det hinner knappt bli november igen förrän jag tillbaka med nya krafter. Samma sak händer i mars. Det hänger antagligen ihop med ljuset och att jag behöver återhämtning.

  2. Jag har inte så mycket emot att det blir kallare. Däremot brukar det kännas jobbigt när det blir mörkt i oktober-november. Det är inte kul när det är mörkt när man vaknar. Vad det gäller ljuset tycker jag att det är perfekt just nu mörkt på natten och ljust på dagen ;)

  3. Årstiden höst har alltid fått mitt stämningsläge att sjunka, särskilt när jag var yngre. Då kunde jag känna de första symtomen redan i augusti. Men numera, som pensionär, kan hela september månad gå utan att det känns deppigt. Därefter skulle jag nog helst vilja gå i ide…

Iréne Svensson Räisänen
×