Har ingen sett kossor och hönor sätta på varandra?

Sista tiden har det varit en del uppståndelse över att det finns enkönade par bland djuren. Pingviner, lejeonhonor och nu senast ett manligt andpar och svanpar som också adopterat (knyckt?) ett ägg.

Vad är det för konstigt med det? Jag menar, vem har inte sett kossor bestiga på varandra och hönor sätta på varandra? Det gjorde i varje fall jag redan innan jag började skolan. Men därifrån är det långt till det i mitt tycke osunda förmänskligandet av djuren. Djur är djur och människor är människor. Däremot borde vi respektera både djuren och naturen mer än vi gör.

Har man som jag växt upp nära naturen är homosexualitet i djurvärlden ingen nyhet. Dessutom slapp någon förklara hur barn blir till.

Fler bloggar om Homosexualitet, Djur och Natur

9 tankar på “Har ingen sett kossor och hönor sätta på varandra?”

 1. ”Naturen” och ”naturligt” och ”o-naturligt” blir argument i Europas akademiska ankdamm i 1100-talet.

  Alltså just när världsdelen börjar urbaniseras igen, efter folkvandringstidens kaos…

  Och nutidens förmänskligande av djur (dom är ju ganska lika oss, men det är inte samma sak) är väl en fortsättning på det ;=)

  Svara
 2. Djur är djur och människor är människor skriver du och argumenterar mot att förmänskliga djuren. Jag skulle vilja vända på resonemanget och snarare fördjurliga människorna. Det är bra att ibland reducera mänskliga beteenden till djuriska – som de i biologisk mening djur vi är. Det ger lite perspektiv t.ex. på de hälsningscermonier du också skrivit om.

  Svara
 3. Naturen är naturlig, vi är en del av den – fast vi har utvecklats från apa till människa. Det som är naturligt i naturen är alltså med andra ord naturligt för oss. Hoppas alla homofober börjar lägga pussel och förstå att ett plus ett är två. Diverse pastorer får omvärdera och kanske predika om annat :).

  Annica

  Svara
 4. Peter: Jag brukar ofta påpeka att människan är ett djur. Inser att ”Djur är djur och människor är människor” kanske kan tolkas som att jag tycker tvärtom.

  Annica: Ofta verkar människor förtränga att vi är djur och en del av naturen. Inget kan vara mer fel. Och vi skulle definitivt må bättre om vi levde mer i samklang med vårt ursprung.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest