Nu har det väl ändå gått för långt? Den 1 maj ska fildelarna demonstrera för rätten att byta upphovsrättsskyddade filer via nätet.

Varför ska det vara OK att stjäla musik, program, filmer mm? Jag tycker det är dags att kalla det vid sitt rätta namn. Stöld. Jag ser ingen skillnad på att ladda ner upphovsrättsskyddat utan att betala, från att gå in på Åhlens och plocka på sig musik-CD:s och DVD-filmer och gå ut utan att betala.

Varför ska allt vara gratis och tillåtet bara för att det sker på nätet? Är det inte dags att inse att alla måste få betalt för att kunna göra mer musik, fler filmer och bättre program? Är det inte dags att sluta straffa artisterna, författare, regissörer, programmerare osv för att mellanhänderna som musik- och filmbolag, Microsoft m fl ska ha orimligt betalt?

Och är det inte dags att vi som vill ladda ner upphovsrättsskyddat material får en chans att enkelt göra rätt för oss? Att priserna är satta så lågt att dom kan accepteras.

Jag är inte ute efter att massa tonåringar ska sättas dit för att dom laddat hem musik. Det är inställningen som måste förändras. Allt för många tycker det är helt OK att stjäla. Många gör det utan att ens tänka på att det är olagligt. Är det inte det som är det egentliga problemet?