Landet Sverige är bara en konstruktion

Jorden

Sverigedemokraterna surfade på människors rädsla, fördomar och avundsjuka in i riksdagen. Dom vill bevara det som är svenskt och är motståndare till ett mångkulturellt Sverige. I det finns två inbyggda problem.

1. Vem är svensk?

2. Vad är svenskt?

Svar: Omöjligt att svara på. Vi alla är en blandning av olika kulturer och ointressant då landet Sverige bara är en konstruktion. Vi människor bor på samma jord under en och samma himmel.

Sverigedemokraterna har gått på samma bluff som dom flesta andra som bor i denna konstruktion. För att komma förbi våra egna fördomar, som byggs på rädslan för det som är annorlunda, måste vi vidga perspektivet och sätta in mänskligheten i rätt perspektiv. Att var och en av oss lever en bråkdel av en nanosekund av universums evighet.

Flummigt? Ja visst, men det är den ideologi som jag lever efter. Att dom flesta gränser, språkliga, kulturella osv är konstruktioner av människor för att försöka göra livet och världen begriplig.

Apropå ideologi så är det en av dom saker som dom rödgröna misslyckades med att förklara inför valet. Vad vill dom med sin politik? Vad vill dom uppnå för typ av samhälle? Hur ska vi leva våra liv tillsammans? Vilka visioner har dom för framtiden?

Utan ideologi och visioner så hungrar människans själ. Då söker sig människor till dom som har det, tex SD och Nationalsocialisterna. Och för att hindra rasisterna och nazisterna från breda ut sig än mer måste dom demokratiska krafterna berätta om alternativen. Om hur viktigt det är att se likheterna istället för olikheterna.

[tags]ideologi, vision, visioner, fördomar, sverigedemokraterna, SD, Nationalsocialisterna, politik, val, val2010, valet 2010, rösta, demokrati, solidaritet, rödgröna, samhälle, världen[/tags]och på Intressant

2 tankar på “Landet Sverige är bara en konstruktion”

 1. Hej Irene!
  SD är ett fenomen som man bara kan bekämpa genom att minska klassklyftorna. Helt lyckades inte S o Co bekämpa det förra valet men nästan. Men de fyra senaste åren har bara klyftorna ökat. Då finns det tyvärr många människor som griper efter det enklastte halmstrået och skylla på invandringen. Den verkliga boven i dramat är naturligtvis nämligen Alliansen och deras skattepolitik som ställt 1/3 av folket utanför genom att köpa 2/3 med skattesänkningar utan hänsyn till arbetslösa sjuka och svaga i största allmänhat. M.a.o. tillhör du inte de som dragit vinstlotten i livet så skall du som det står i Bibeln ”fråntagas allt och de som redan har skall allt bliva givet”.
  Hälsningar Berth

  Svara
  • Berth: Att klyftorna ökat, ja, och självklart är det en missnöjesyttring att rösta på SD. Men inte enbart pga skattepolitiken utan också den misslyckade invandrings- och integrationspolitiken. Vi kan inte längre stoppa huvudet i sanden och tro att det ska lösa sig av sig själv.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin It on Pinterest