Hoppa till innehåll

Dubbelspegling Diktvideo

Dubbelspegling Diktvideo är gjord av min dikt med samma namn ur diktsamlingen Hora, Dåre och Martyr som kom ut på SkrivarSidans förlag år 2008. Dikten skrev jag i början på 1990-talet då jag började skriva om den gruppvåldtäkt jag utsattes för när jag var 21 år gammal.

Första skrev jag diktsamlingen den som en novell, sen testade jag dramatik- och romanformen. Inte förrän jag började skriva om den till poesi hittade jag rätt.

Just den här dikten, som jag läser i videon, är med i den del där jag beskriver början på tillfrisknandet som var mötet med min blivande fru. Den är en uppgörelse som med Svenska kyrkan, som när dikten skrevs, inte tillät samkönade par att gifta sig.

Hora, Dåre och Martyr omslag

Tuulikki Räisänen, min fru, har illustrerat diktsamlingen som du kan köpa här: https://poeten.se/bocker/mina-bocker.htm.

Dubbelspegling Diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Här är jag, Kloning, Jag ber inte om ursäkt, Skogsrået och läs gärna dikten Bitterhet.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Iréne Svensson Räisänen