Hoppa till innehåll

Leendet Diktvideo

Leendet Diktvideo är en video där jag läser min dikt med samma namn och har illustrerat den. Dikten finns med i antologin ”13.0.0.0.0 Världens sista diktsamling” som ges ut av poeter.se.

Leendet Diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

AI om leende

AI-robot

Leendet har en djupgående betydelse i mänsklig interaktion och fungerar som ett universellt språk av välvilja över kulturella gränser. Det är inte bara en reflektion av glädje och lycka, utan kan också fungera som en social smörjolja, underlätta kommunikation och skapa en känsla av samhörighet och förståelse mellan oss människor.

Ett leende kan ha flera sociala och emotionella aspekter:

  • Ökar Attraktivitet: Personer som ler ses ofta som mer attraktiva, vänliga och tillgängliga.
  • Förmedlar Positiva Känslor: Leenden förmedlar känslor som glädje och tillfredsställelse och kan därmed smitta av sig till andra.
  • Skapar Samhörighet: Används för att visa förståelse och gemenskap i sociala grupper.
  • Reducerar Stress: Kan minska stress genom att frisätta endorfiner som ökar välbefinnandet.
  • Förbättrar Kommunikationen: En leende person betraktas som mer tillmötesgående och tillförlitlig, vilket underlättar öppen kommunikation.
  • Universellt Språk: Oberoende av språkbarriärer är leendet något som alla kan tolka och svara på.

Leenden kan vara genuina eller artificiella. Ett äkta leende, som också kallas ett Duchenne-leende, involverar musklerna runt både munnen och ögonen och signalerar äkta glädje. Ett artificiellt eller socialt leende kan även det användas för att visa respekt eller hövlighet, även om den underliggande känslan inte är glädje.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Videorna Bro som bär, Återupprättelse och Ensamhet.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen
×