Hoppa till innehåll

Skogsrået Diktvideo

Skogsrået – Diktvideo är en video där jag läser två ur min diktsamling ”Från mina sinnen” och har illustrerat dem. Dikterna ingår i sviten ”Smak” som är en de fem sinnen jag granskar i boken.

AI om skogsrå

AI-robot

Även känt som huldra eller skogsnymf i nordisk folklore, är en mytologisk varelse som anses leva i skogen. Skogsrået beskrivs ofta som en vacker kvinna med djuregenskaper, såsom svans eller djurben, som hon döljer bakom sin rygg eller under en kjol. Hon uppträder som skogens väktare och har makt över djur och natur.

Hon kan antingen vara välvilligt eller förrädiskt mot människor. Hon lockar ibland skogsarbetare eller vandrare djupare in i skogen, ibland för att hjälpa dem, andra gånger för att förleda och vilseleda dem. Berättelserna om skogsrået var en del av det forna samhällets sätt att förklara och ge personlighet till naturens mysterier och faror.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Skogsrået Diktvideo är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Diktvideorna Sista natten, Jag ber inte om ursäkt, Dubbelspegling, Bakom osynliga stängsel, läs novellen Trollen spricker inte i ljuset och dikten Sommarnatt.

Fler video

Skosrået Diktvideo är en video.

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer till “Skogsrået Diktvideo”

Iréne Svensson Räisänen
×