Hoppa till innehåll

Världspoesidagen

Världspoesidagen 2020 skulle jag haft en uppläsning tillsammans med nio andra poeter i Föreningen Arbetarskrivare. Den skulle ha varit idag, 20 mars, på Södermalmsbokhandeln i Stockholm men Coronaviruset kom i vägen och den ställdes in. Därför har jag spela in och illustrera min uppläsning.

Jag läser min dikt Arbetarna skriver och ur mina tre diktsamlingar Från mina sinnen, Hora, Dåre och Martyr och Släck inte elden.

AI om Världspoesidagen

AI-robot

Dagen, som firas den 21 mars varje år, är en dag instiftad av UNESCO med syftet att främja läsningen, skrivandet, publiceringen och undervisningen av poesi över hela världen.

Dagen är till för att ge poeter en plattform att framföra sin konst och för att uppmärksamma den kraft och det unika uttryck poesi kan ha för kulturer världen över.

Genom olika evenemang som läsningar, workshops och skoltävlingar, syftar dagen också till att uppmuntra en återkomst till muntlig poesitradition, främja läsning bland yngre människor, och att återställa poesins plats i samtidskonsten som inte enbart en form av skrift, utan en muntligt livfull konstart.

ps. Jag har redigerat och faktagranskat AI:s text.

Videon är gjord för YouTube

YouTube logga

Du har väl inte missat min YouTube-kanal Min plats bland orden? Där lägger jag upp skrivtips, annat som rör skrivandet och mina diktvideor. Prenumerera på kanalen så missar du inte nästa video.

Titta också på

Tre personer tittar på en dataskärm

Titta också på Återupprättelse, Coronapoesi och läs dikten Poesi.

Fler video

Iréne Svensson Räisänen

Iréne Svensson Räisänen

Poet och författare. Jag har gett ut 5 diktsamlingar, 3 skrivhandböcker, 1 novellsamling och medverkar i 40-talet antologier. Driver skrivforumet SkrivarSidan.nu och Poetpodden.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Iréne Svensson Räisänen